Service med profil

Audi Däckservice

I Audi Däckservice ingår mycket mer än bara byte av däck: vi kontrollerar dessutom däckens mönsterdjup, slitmönster, balans och lufttryck innan du kör iväg igen.

Vi kan också ge dig goda råd om däck, fälgar och kompletta hjul.

Audi Originaldäck

Kontaktytan mellan din Audi och vägen.

Det är däcken på din Audi som överför Vorsprung durch Technik till vägbanan. För att däcken på din Audi ska leverera högsta kvalitet, komfort och säkerhet genomgår alla däck som Audi originalmonterar på sina bilar hårda uthållighets- och kvalitetstester. För dig som Audi-ägare innebär det att Audi Originaldäck ger dig en bra känsla redan från start. Här nedan kan du läsa mer om hur detta går till. Dessutom får du matnyttig bakgrundsinformation och praktiska tips som gör att du kan köra ännu mer avslappnat.

Läs mer om premiumdäcken från Audis däckpartners och hur de är uppbyggda.

Ett vanligt standarddäck består av mer än 200 olika material. Tillsammans svarar de för däckets stabilitet, komfort och säkerhet.Däckets uppbyggnadEtt däck kan delas in i två delar: 

 1. En yttre slitbana, som i huvudsak består av rågummi, nylon och en höghållfast stålkord. 
 2. En stomme bestående av en väv av stål, bomull, nylon och gummi som ser till att däcket håller sin form.

Bra att veta om däck

Ett vanligt standarddäck består av mer än 200 olika material. Tillsammans svarar de för däckets stabilitet, komfort och säkerhet.

 

 

 • Däckets uppbyggnad

  Ett däck kan delas in i två delar: 

  1. En yttre slitbana, som i huvudsak består av rågummi, nylon och en höghållfast stålkord. 
  2. En stomme bestående av en väv av stål, bomull, nylon och gummi som ser till att däcket håller sin form.
 • Däckmärkning

  På ett Audi Originaldäck kan du av däckmärkningen utläsa att du valt ett kvalitetstestat däck redan innan du kört en meter. Audi Originaldäck är från fabrik märkta är märkta enl. följande:

  • AO = Audi Originaldäck 
  • AOE = Audi Originaldäck med utökat punkteringsskydd 
  • RO1/RO2/RO3 = Audi Originaldäck för bilar från quattro GmbH
 • EU-däckmärkning

  Från den 1 november 2012 måste alla däck som säljs inom EU (och är tillverkade efter den 30 juni 2012) vara märkta enligt ett enhetligt system. Den nya EU-däckmärkningen är en standard som gäller tre viktiga däcksegenskaper: hur effektiva de är med bränslet, vilket våtgrepp de har och hur mycket buller de ger upphov till utanför bilen. När det gäller säkerheten är det viktigaste av dessa kriterier våtgreppet, en aspekt som Audi lägger speciellt stor vikt vid.

Däckhotell

Allt-i-ett-lösningen för dina Audi-hjul

Den perfekta däckförvaringen är sval, mörk och torr. Och helst någon annanstans än i garaget, källaren eller på landstället. Audi har den perfekta allt-i-ett-lösningen för dina hjul*. Vi skiftar hjulen åt dig och förvarar dina sommar- respektive vinterhjul korrekt, kontrollerar däckens mönsterdjup och balanserar vid behov om hjulen så att både däck och fälgar är i topptrim när det är dags att skifta hjul. Och vid nästa hjulbyte monterar vi dem åt dig och lagrar de hjul du inte använder. Snabbt, smidigt, säkert och bekymmersfritt.